Slovenská pošta plánuje na rok 2014 zisk asi jeden milión eur

08.04.2014 Bratislava

Bratislava 8. apríla (TASR) – Slovenská pošta by chcela v roku 2014 hospodáriť zo ziskom vo výške približne milión eur. Také sú najnovšie plány spoločnosti, ktoré firma upravila po pozitívnom výsledku z vlaňajška, čiže zisku 2,1 milióna eur.

"Naplánovali sme si na rok 2014 pôvodne vyrovnané hospodárenie, po tomto pozitívnom výsledku sme ho mierne zvýšili zhruba na jeden milión eur," uviedol na dnešnom stretnutí s novinármi generálny riaditeľ Slovenskej pošty Tomáš Drucker.

Hlavným dôvodom zisku firmy v roku 2013 bolo podľa neho najmä zvýšenie výnosov oproti roku 2012 približne o 19 miliónov eur. "Podieľali sa na tom predovšetkým zmluvné zásielkové služby a finančné produkty," povedal generálny riaditeľ. Pošta pritom už každoročne pociťuje prepad výnosov z listovej služby, a to na úrovni 7 miliónov eur. To je podľa Druckera zapríčinené celosvetovým poklesom záujmu o takúto službu pre elektronizáciu a internetizáciu.

Pošta pristúpila v minulom roku aj k zvyšovaniu platov zamestnancov, a to v priemere o 5,5 %. Zároveň investovala takmer 4,2 milióna eur do mimoriadnych opráv. Podobný trend Drucker avizuje aj v tomto roku. Ak to firme dovolí hospodárenie, chcela by dorovnávať takzvané skryté dlhy, či už je to v oblasti hodnotenia zamestnancov, alebo aj stavu prostredia. To znamená investície do siete pobočiek.
 

Vyberte región